Кухар

 

Кухар

 

Завдання та обов’язки: забезпечувати різноманітне та збалансоване харчування учасників експедиції, дотримання режиму харчування. Готувати широкий асортимент страв та кулінарних виробів. Видавати готові страви. Підтримувати приміщення кухні та їдальні Станції, кухонного обладнання та інвентарю в належному санітарному стані. Забезпечувати зберігання, облік та списання продуктів.

Повинен знати: рецептури, технологію виготовлення страв та кулінарних виробів; вимоги до їхньої якості, термінів та умов зберігання, їхню видачу; кулінарне призначення різних видів продуктів та властивість цих продуктів; ознаки та органолептичні методи визначення доброякісності продуктів; правила організації раціонального та безпечного харчування; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструментів, ваговимірювальних приладів, посуду, їхнього призначення та використання в технологічному процесі; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни, порядок та правила складання меню, а також зберігання, обліку та списання продуктів, правила експлуатації кухонного електроустаткування, холодильних і морозильних камер.

Кваліфікаційні вимоги: вища освіта за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія» (спеціальність «Технологія харчування») чи професійно-технічна освіта з присвоєнням кваліфікації «Кваліфікований робітник» за професією кухаря 3-5 розряду, стаж роботи за професією кухаря не менш як 2 роки.

Перевагами також є: володіння комп’ютерною технікою; знання іноземних мов (англійської/ іспанської або ін.) з акцентом на спеціальність; участь в антарктичних експедиціях як кухаря або робота судновим кухарем на суднах далекого плавання.